Om zelfstandig te mogen werken met een heftruck moet je 18 jaar zijn. Vanaf 16 jaar alleen onder toezicht. U moet dan wel voldoende instructie hebben gehad om veilig te kunnen werken met een heftruck. Dit is wettelijk verplicht. Met een heftruckcertificaat kun je aantonen te voldoen aan de eisen die de Arbowet stelt.

Een heftruck cursus bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk. Beide onderdelen komen op de cursusdag aan bod. In de ochtend wordt de theorie behandelt, in de middag gaan we met de rijvaardigheden aan de slag. De heftrucktraining wordt bij u op locatie gegeven. Voordeel hiervan is dat uw cursist uw eigen trucks leert besturen, een 2e voordeel is dat we dan kunnen trainen met de te verplaatsen lasten die binnen uw bedrijf aanwezig zijn.

Bij voldoende kennis van de theorie en als de rijvaardigheden TOP zijn uitgevoerd wordt u competent verklaard door onze instructeur.

Heftruck theorie beslaat de volgende onderdelen:
· De benodigde vakkennis
· Veilig werken met een heftruck
· De belasting van de heftruck
· Dagelijkse controle van het voertuig
· Verkeersregels
· Schade en kosten / financiële gevolgen

Heftruck praktijk bestaat uit de onderstaande onderdelen:
· Bediening en besturing van de heftruck
· Stapelen bij pallet- en inrijstellingen
· Laden en lossen van goederen, containers en trailers
· Onderhoud van de heftruck (accu en motor)
· Verantwoord, bewust en veilig gebruik van de heftruck
· Bewustwording van gevaren en risico’s

Met het heftruckcertificaat dat u van ons ontvangt kunt u aantonen dat u een heftruck mag besturen.

U wilt toch ook dat schade en letsels voorkomen worden, dat er netjes met uw trucks worden gereden. Laat het ons weten en u hebt dit in no time TOP geregeld.