In de part brandpreventie leert uw cursist hoe te reageren bij een brandmelding. De protocollen uit het bedrijfsnoodplan komen hierbij aan bod. We behandelen hierin de opstartfase, de repressiefase, de evacuatie en de overdracht naar de professionele hulpverlening. Ze worden bewust gemaakt van keuzes die ze moeten maken en waar ze grenzen moeten stellen. Ze leren prioriteiten stellen in de te nemen vaardigheden.

Ze leren waar en hoe zich te organiseren, welke hulpmiddelen ze ter beschikking hebben. Van blusvaardigheden tot het redden van slachtoffers. Wanneer ze een evacuatie (ontruiming) moeten inzetten en hoe dit op grondige wijze uit te voeren.

Ze leren omgaan met een veiligheidsplattegrond voor een duidelijke overdracht naar de professionele hulpverlening.

De volgende onderdelen komen aan bod:

· De opstartfase
· Op verkenning gaan
· De deurprocedure
· De verschillende blusmiddelen
· Blussen en redden
· Ontruimen/evacueren
· Overdracht aan professionele hulpverlening

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij op brandpreventie kunnen bieden, of wilt u juist TOP advies hoe u dit efficiënter kunt maken binnen uw BHV organisatie. Neem gerust contact met ons op. Wij zorgen voor een TOP rendement in onze training. Wij snappen als geen ander dat u het liefst schade zo klein mogelijk houd. U met zo min mogelijk kosten uw bedrijfsruimte weer zo snel mogelijk productief maakt.